ProDoro Logo ProPer Logo

draagvlak krijgen

draagvlak krijgen

Draagvlak krijgen

Een veel voorkomend misverstand bij implementaties van besluiten en projecten is dat een paar handige ingrepen voor draagvlak zorgen; dat je draagvlak kan 'maken'. Een gelikte communicatie- campagne 'What's in it for you', of een strategieshow met de directie op het podium, zullen niet leiden tot een solide en bestendig draagvlak.

Natuurlijk kan daarmee de motivatie worden verhoogd, maar er is meer nodig om de motivatie blijvend goed te houden. En naast motivatie zijn ook andere aspecten van belang om mensen het gewenste gedrag te laten vertonen, namelijk hun capaciteit en de gelegenheid (zie het Triade gedragsmodel). 

Te vaak nog worden de voordelen van een besluit of verandertraject voor de betrokkenen bedacht en via flyers, intranet en zeepkist sessies over hen uitgestort. Terwijl ieder individu anders tegenover die verandering kan staan. Voorkom one-size-fits-all communicatie. 

Pas als mensen uit zichzelf het gewenste gedrag vertonen wordt het draagvlak gedegen en bestendig; wordt de beoogde verandering geborgd en de doelen behaald. In onze visie moet je als management draagvlak verdienen. Door goed naar betrokkenen te luisteren en echt rekening te houden met hun behoeften. Door hen goed te begeleiden bij de mee- en tegenvallers gedurende het verandertraject. Als het management dat allemaal goed doet, dan krijgt ze draagvlak.

ProCom helpt uw managers en specialisten door draagvlak te meten en per afdeling en team aan te geven op welk aspect interventies nodig zijn. Uw managers krijgen concrete handvatten om de mensen goed te begeleiden bij de verandering. Daarbij kunnen zij zich laten bijstaan door specialisten, zoals uw communicatie-, organisatie- of HR-adviseurs (zie zelf doen). 

En als u dergelijke specialisten niet in huis heeft, kunnen onze specialisten uw managers begeleiden bij het vergroten van draagvlak (zie samen doen).

Weerstand voorkomen

youtube klein

Kijken op Youtube (geen Flash nodig)

ProCom

035 8700207

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ericaweg 11
1272 cr huizen

payoff